Вход

 

Заключителни събития по Програмата за подкрепа на студентски иновации. Подробности можете да намерите в секция Новини

Новини
Комбиниран модел за студентство и работа за ромската общност
02/08/2017
Основната цел на проекта, реализиран от Фондация Бизнес Институт в партньорство с Фондация „Студентско общество за развитие на междуетническия диалог“, беше да се популяризира комбинирания модел за задочно образование във ВУЗ и работа сред ромски младежи в 4 целеви региона на България: с. Долни Цибър (община Вълчедръм), община Средец (област Бургас), община Котел (област Сливен) и кварталите Ботунец, Христо Ботев, Филиповци и Факултета в столична община.


Студентски дебюти в Редута.бг
01/08/2017
Експерти от сайта за анализи reduta.bg и Студентският клуб на политолога в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ предоставиха в рамките на Програмата за студентски иновации възможност на студентите по политически науки да развият своя ключова способност - писане на анализи и текстове. Този аспект не е застъпен в учебната програма и проектът позволи натрупаните теоретични знания да се преобразят на практика в аналитични текстове по важни обществени и политически теми.


Кой ще печели обществени поръчки?
01/08/2017
В периода 2007-2015 г. държавните структури са похарчили над 60 млрд. лв. чрез близо 200 хиляди обществени поръчки. Това показват резултатите от проекта „Отворени обществени поръчки“, разработен по Програмата за студентски иновации от Института за пазарна икономика (ИПИ) и студенти от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Основната цел на проекта е да се намали прахосването на обществен ресурс при обществените поръчки чрез възможността за анализ по отворените данни, свързани с тях.


Академия за гражданско образование
23/07/2017
Студенти и юристи от Сдружение „Праводач“ и Клуб на юриста „Теодор Пиперков“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ работят за полагане на основите на критично мислене у ученици от 10 до 12 клас в рамките на Програмата за студентски иновации. В организираната от тях Академия за гражданско образование младежите имаха възможност да обсъдят 11 теми от сферата на правото, представени по интерактивен начин, чрез ролеви игри и разрешаване на конкретни казуси.


Независим студентски мониторинг на държавни институции в секторите правосъдие и вътрешен ред
13/07/2017
12 студенти от Нов български университет от специалностите право, политически науки, национална и международна сигурност се включиха в проект за независим мониторинг на държавни институции в сферата на правосъдието и вътрешния ред на Фондация „РискМонитор“ и НБУ в рамките на Програмата за студентски иновации. След като преминаха специално обучение, младежите изработиха, съвместно с експерти на Фондацията, методология и критерии за наблюдение, на база на които извършиха мониторинг на следните институции от секторите сигурност и вътрешен ред: МВР, ДАНС, ДАР, Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

|<<  | Стр 1 от 5 |  >  >>|

 

 

 

 


Институт "Отворено общество" - София

ул. Солунска 56, София 1000, България
телефон: (+359 2) 9306619
email: studentsinnovations@osi.bg
web address: www.osi.bg

 
Фондация Микрофонд - София

ул. Св.св. Кирил и Методий 118-120, София 1202
телефон: (+359 2) 813 78 10
email: info_mfsofia@mikrofond.bg
web address: www.mfsofia.ngorc.net 

 

 


 

Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |   Политика за бисквитките

 

Powered by Sirma Solutions GSC